pühapäev, 27. märts 2016

Prints on kohal!

Kevadesoojus saabus seekord koos munadepühadega. Ei teagi, mitu kraadi väljas on, ilmateade ütleb, et +9C, kuid tundub, et see on veel tagasihoidlik ennustus. Ja Accuweater lubab samasuguseid kraade ja enamgi veel terveks kuuks - kui mõnus!

Tänase seisuga on kõige hädalisemad pikeerimised tehtud. Alustasin  kaksikannuse ja tomatiga ning mõned päevad hiljem said pikeeritud lobeelia, peen iluürt, suutera, kaenal-lõhiskellukas, metstubakas, lilltubakas ja sitsililled.
Jaapani humala kohta oli kirjas, et on väga aeglane idaneja, kuni 60 päeva. Noh, minul vupsasid nad küll vähem kui nädalaga üles ja kasvatasid omale kaelkirjakukaelad. Pikeerisin nemadki ära, jogurtitopsid olid kõige sügavamad selliseid kaelu mahutamaks. Nüüd võib mõnda aega hinge tõmmata, siis peaksid varsti olema pikeerimiskõlblikud ka jalapeno pipar, lõvilõug ja kapimaa ööpalsam.
Ämbliklill jäi mul sel aastal jälle üles tulemata. Eelmisel aastal sain tervest pakist vaid 3 taime. Tiiviklill tundub ka et ei tärka.  Ja miisusaba osas ma isegi ei looda enam, kahju - tahtsin väga neid pudeliharja moodi sabadikke näha.

Tänast päeva ei saanud ka niisama maha logeleda. Lapse toas läks lambikuppel katki, ja hea oligi, et läks - sai uus roosidega asemele tehtud:



Mõne aasta eest sai talle veel üks roosiline lamp õmmeldud:


Tegelikult tal seal ainult isetehtud lambid ongi - laevalgusti on samuti minu õmmeldud - "capiz" lühter. Jutumärgid, kuna see on siiski järeleaimatud capiz, kolmekordsest kokkutriigitud vahapaberist, mida pidin tookord lombi tagant tellima:


 Detail - palju õmblusmasinaga vuristamist oli . . .



Igas valguses jälle omamoodi . . .


Swarovski kristall oli lapse erisoov . . .


Ja pimedas jälle kolmandat moodi . . .


Tegelikult sai tol 2013a. suvel ikka palju asju veel õmmeldud, Blogger läheks vist umbe kui neid postitama hakkaks . . . Siis vahepeal oli paus ja nüüd jälle on selline tunne, et õmbleks õige ühe patchwork-seeliku, aga sellise, mis lapitekki ei meenutaks.

Pühademunad said seekord niisugused - sibulakoored on ikka mu lemmikud, rohekad on kassinaeritees keedetud ja roosad toore peedimahlaga toonitud:


16 kommentaari:

  1. Vahi, kui uhked lambid! Nii omapärased ja õige peened :)

    VastaKustuta
  2. Sa peaksid oma ateljee avama! Minul ämbliklilled küll idanesid, aga eks näeb, kas ma nad suureks ka saan kasvatatud. Muidu jagaks beebisid, aga sa elad nii kaugel kahjuks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äkki annavad mu eelmise aasta taimed isekülvi. Mul on üks pakk värskemat seemet veel muidu.

      Kustuta
  3. Kuhu see prints ikka jääb kui printsessid nii uhkelt ehitud lossis ootamas.

    VastaKustuta
  4. Unistuste lambikuplid! Eriti see kalliskiviga.:) Imeilus.

    VastaKustuta
  5. Õnnelik on laps, kel selline ema. Nii uhked lambikuplid ja kõik muugi, mis talle oled teinud :) Prints on kohal jah :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Laps ilmselt võtab isetegemist kui endastmõistetavat - ta muud polegi näinud. :)

      Kustuta
  6. No ei ole võimalik, et keegi oma kätega nii ilusad kuplid valmis teeb. Ei ole. Nii puhas ja kaunis töö, nendega peaks kuskile näitusele minema.
    Meil näitab prints end veel veidi kaugemalt. Täna sulatas küll kenasti, aga lund on veel palju. Ja kuni kaevuelanik magab, päris soojaks veel ei lähe

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud-tänud. :) Kuplite tegemine pole tegelikult üldse keeruline.

      Kustuta
  7. Kui sul suvikud nii hästi idanevad, siis paras aeg järgmisel aastal püsikuid külvama hakata :)
    Laelamp on väga kaunis! Ummista blogerit ikka rahumeeli :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan. :) Eks mul ole püsikute seemneid ka, need külvan hiljem otse aeda.

      Kustuta
  8. Minu lugupidamine lambikuplite pärast, need on väga ilusad ja maitsekad. Igasugu õmblustöid ja muudki käsitööd võid sa meetrite kaupa siia yles panna, vaatan rõõmuga.
    Tubli kylvaja oled ka olnud, mul ei ole sel aastal yldse aega, naudin teiste saavutusi ja edu.
    Tõesti, sel aastal tuli kevad koos kevadpyhadega. Imeilus tulek oli, soe ja rõõmus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan-tänan. :) Ja kevad on tõesti täiega nauditav hetkel.

      Kustuta
  9. Minu lugupidamine lambikuplite pärast, need on väga ilusad ja maitsekad. Igasugu õmblustöid ja muudki käsitööd võid sa meetrite kaupa siia yles panna, vaatan rõõmuga.
    Tubli kylvaja oled ka olnud, mul ei ole sel aastal yldse aega, naudin teiste saavutusi ja edu.
    Tõesti, sel aastal tuli kevad koos kevadpyhadega. Imeilus tulek oli, soe ja rõõmus.

    VastaKustuta